Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Ook protestanten bidden voor aarde

Paus Franciscus stelt jaarlijkse millieu-gebedsdag in

in Geloven

"De aarde: we hebben er maar één van, en hoe ver je ook zoekt: een tweede zal je in het heelal niet vinden. Een groene planeet met zeeën, zoet water en een overvloed aan leven die met geen pen te beschrijven is."

"Laten we als protestanten er aan meedoen!"

Arjan Plaisier (PKN)

Dinsdag 1 september is door Paus Franciscus uitgeroepen tot jaarlijkse gebedsdag voor de aarde en het milieu. Ook protestanten moeten meedoen aan de gebedsdag voor het milieu waartoe paus Franciscus oproept, vindt scriba Arjan Plaisier van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Huiveringwekkend
"We hebben maar één aarde. Dat is de planeet waarop wij mogen leven. We zijn erin binnen geleid door een liefdevolle hand. Hoe kostbaar is de gave van de Schepper. Hoe huiveringwekkend de gedachte dat deze kostbare gave kan worden verspeeld", aldus Plaisier.

Wereldgebedsdag
,,Als christenen willen we bijdragen aan een oplossing voor de ecologische crisis die de menselijkheid momenteel ervaart'', schreef de Paus in een brief aan twee kardinalen. De 1,2 miljard katholieken in de wereld kunnen elk jaar op 1 september meedoen aan de 'wereldgebedsdag voor de zorg voor de schepping'. "Laten we er als protestanten aan meedoen!" reageert Plaisier.

De orthodoxe christenen zagen 1 september eerder ook al als dag voor de milieubescherming. Paus Franciscus maakt hiermee een gebaar in de relaties tussen de Westerse en Oosterse kerken. De paus heeft veel positieve reacties gekregen op zijn encycliek over ecologie.

Bron: ANP / PKN foto: ANPfoto

Verder lezen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Hoe kun je avondmaal vieren en het vliegtuig pakken?’

‘Hoe kun je avondmaal vieren en het vliegtuig pakken?’

Pleidooi voor een duurzame levensstijl

Tirza van der Graaf

duurzaamheid 31 mei 2018
Carla Dik (CU) in 'Dit is de Dag': 'Geen zonnepanelen in de wei'

Carla Dik (CU) in 'Dit is de Dag': 'Geen zonnepanelen in de wei'

Tijs van den Brink leidt debat, woensdag, 18.30 uur, NPO Radio 1

Bart van Delen

christelijke... 30 mei 2018
GroenGelovig wil in gesprek over voedsel

GroenGelovig wil in gesprek over voedsel

‘Het probleem is niet de schaarste, maar de verdeling’

Tirza van der Graaf

ChristenUnie 24 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’