Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Na de dienst gewoon doorgaan met bijbelstudie

Eritrese kerk in Nederland volop in bloei

in Nieuws

Na de ochtendviering, die uren duurt, hebben veel kerkbezoekers er nog steeds geen genoeg van. Na een maaltijd gaan ze enthousiast door met bijbelstudie in de tuin. De Eritrese kerk in Rotterdam is volop in beweging en bloei.

Eerder dit jaar hebben ze zelf het gebouw gekocht waar ze al jaren hun vieringen hebben: de Eritrese Orthodoxe kerk in Rotterdam, Schiebroek.

Opvangen asielzoekers
De Eritrese gemeente groeit snel. Mede door het grote aantal asielzoekers dat naar Nederland komt. De afgelopen tijd heeft de Rotterdamse kerk al meer dan honderd Eritrese mede-gelovigen opgevangen. Voor de nieuwkomers is de kerk een beetje 'thuiskomen'.

Witte kleding
In de zaal zitten mannen en vrouwen gescheiden en traditiegetrouw worden witte doeken gedragen. Waarom? Omdat de kerk "een beetje de hemel is" en daar verwachten ze dat alles wit is. De orthodoxe kerk in Eritrea is al heel oud. En sommige liederen die in Rotterdam worden gezongen gaan terug tot het jaar vijfhonderd na Christus.

Snel groeiende kerken
De snelst groeiende kerken in Nederland zijn vaak de migrantenkerken. Of beter: de internationale christelijke gemeenschappen. Nigerianen, Koreanen, Syriërs - christenen uit die landen gaan ook hier naar de kerk.

Foto's: Marjan Moolenaar

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

'We willen deze vluchtelingen laten merken dat we ze niet vergeten'

vluchtelingen 5 april 2018
Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Nog steeds verdrinken mensen voor de kust van Europa

Makers documentaire ‘De deal’ roepen op tot actie

vluchtelingen 21 maart 2018
Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus 14 maart 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’