Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Minipreek | "Wees niet tè zuinig"

Bankier èn predikant Ruilof van Putten over geld

"Op zondagmorgen, als ik in de kerk zat, dacht ik vaak: wat heb ik hier morgenochtend aan als ik weer op mijn werk ben?" vertelt Ruilof van Putten, die inmiddels naast zijn baan in het bankwezen ook parttime predikant is.

Het was namelijk ook zijn passie om te preken: geloof relevant maken voor iedere dag. Reden genoeg om Ruilof te vragen een preekje voor òns te houden, over... geld.

Je leest meer over Ruilof in het nieuwe Eva-magazine.

Ruilof van Putten (1967) groeide op op een boerderij, studeerde plantwetenschappen in Wageningen, en werkt sinds 1990 in het bankwezen. In 2003 ging hij theologie studeren, en sinds 2012 werkt hij parttime als wijkpredikant in de Sionskerk in Zwolle. Ruilof woont op ’t Harde en is getrouwd met Eliane. Ze hebben samen vier kinderen tussen de 9 en 24 jaar. 

Geschreven door:

Matthijs Vlaardingerbroek

Verhalenverteller en spreker

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wil jij dat de vinger op de zere plek gelegd wordt?

Wil jij dat de vinger op de zere plek gelegd wordt?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans

Dominee Baardmans

Les in genade

Les in genade

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

Vragen over de heilige Geest

Vragen over de heilige Geest

Vandaag vieren we Pinksteren. Niet iedereen weet tegenwoordig nog wat dat feest inhoudt en betekent. Deze keer zal ik het nog eens op een eenvoudige...

Arie van der Veer

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’