Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Meer geboortes in Renswoude dan op Urk

Gezinnen stuk groter op Urk

in Nieuws

In 2014 zijn in de plaats Renswoude relatief gezien de meeste kinderen geboren in Nederland. Het dorp in de gemeente Utrecht blijft Urk voor. De laatste keer dat Urk een andere plaats voor zich moest dulden was in 2007. Het ging toen om Rozendaal in Gelderland. Dat bericht RTL Nieuws maandag op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In Renswoude zijn 94 baby's geboren. Dat zijn er 848 per 10.000 vrouwen tussen de 15 en 50 jaar. Urk bleef steken op omgerekend 809 baby's per 10.000 vrouwen.

Net als op Urk wonen in Renswoude veel protestants-christenen. Ook de overige gemeenten in de top tien liggen in de zogenoemde 'bible belt': Staphorst, Rijssen-Holten, Barneveld, Reimerswaal, Alblasserdam, Scherpenzeel, Elburg en Zwartewaterland.

Uiteraard zijn in deze gebieden de gezinnen ook een stuk groter. Op Urk wordt maar liefst 22,6 procent van de kinderen geboren met al drie of meer broertjes of zusjes. Dat is meer dan vier keer zoveel als het landelijk gemiddelde.

Onderaan de lijst staan na drie kleine gemeenten (Rozendaal, Schiermonnikoog en Mook en Middelaar) twee studentensteden, namelijk Wageningen en Maastricht.

Bron: ANP/RTL Nieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Kinderdienstmethode Bijbel Basics gratis online beschikbaar

Kinderdienstmethode Bijbel Basics gratis online beschikbaar

"Veel belangstelling vanuit kerken," meldt Nederlands Bijbelgenootschap

Gert-Jan Schaap

Waarom leraren worstelen met de Bijbel in de klas

Waarom leraren worstelen met de Bijbel in de klas

En waarom Eppo Bruins (ChristenUnie) dat heel logisch vindt

Sjoerd Wielenga

Rechter Vergunst hekelt 'ons-kent-ons' in de kerk

Rechter Vergunst hekelt 'ons-kent-ons' in de kerk

'Ik vind het opvallend dat een klager zelden gelijk krijgt van een synode'

Sjoerd Wielenga