Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Meer bijbels op 'overnachtingslocaties'

Bijbelvereniging ziet verspreiding bijbels stijgen

in Geloven

De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, plaatste in 2013 iets meer dan 18.000 bijbeluitgaven. Over heel 2014 ging het om ruim 27.000 exemplaren en in de eerste helft van dit jaar zijn al ruim 17.500 bijbeluitgaven verspreid.

De Bijbelvereniging plaatst gratis Bijbels op overnachtingslocaties, waaronder hotelkamers, vakantiehuisjes, ziekenhuizen, gevangenissen en schepen.

Behoefte
Intussen heeft de Bijbelvereniging de beschikking over Bijbeltjes in vele talen. "Dit betekent nogal wat voor onze inkoop, voor onze opslag, voor onze logistiek en voor onze financiën. Maar de behoefte is zo groot, dat we die uitdaging toch heel graag aangaan. De tijd waarin we leven is te kostbaar om aan de enorme vraag naar het evangelie voorbij te gaan", aldus een medewerker.

Giften
Omdat de bijbeluitgaven gratis worden verspreid, is een grote groep donateurs nodig: mensen die de bijzondere missie mede ondersteunen. Daarnaast is het van belang dat steeds meer kerken het belang van dit werk inzien en daarin bijdragen door gebed en financiën. Gelukkig mag de vereniging constateren dat een stijgende lijn zichtbaar is in de giften en collecten. 

Bron: Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons