Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Lopen als Mozes door het water

Bijzondere Mozes-brug in Halsteren

in Geloven

Kent u de Mozes-brug al? Deze brug verdeelt het water in tweeën en ligt als een sleuf in de gracht. Doordat de grond en het water tot de rand van de brug staan, zie je de brug van een afstandje niet liggen. Pas als je dichterbij komt, opent het fort zich door een smalle sleuf.

De architecten vonden het eigenlijk vreemd om een brug te maken over de gracht van een verdedigingswerk. Zeker omdat de brug aan de kant moest worden gebouwd, waar van oudsher de vijand werd verwacht. Daarom hebben de architecten een brug door het water gemaakt. 

Bezoekers betreden het fort nu zoals Mozes door het water liep...

Fotograaf: RO&AD Architecten

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons