Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Korea volop in het nieuws #bidmee

Op bezoek bij #migrantenkerk in Amstelveen

in Nieuws

Korea is volop in het nieuws. Er wordt dan ook volop meegeleefd in de Koreaanse kerk in Amstelveen. Velen bidden voor Noord-Korea en hopen op een hereniging van beide landen. En voor bezoekers is er nog iets dat opvalt in de kerk: er wordt heel mooi gezongen, door jong en oud.

Predikant Gim weet wel hoe het komt dat Koreanen zo van zingen houden. Hij vertelt er over aan journalist Marjan Moolenaar, die op bezoek is in de Koreaans Gereformeerde Kerk te Amstelveen. Een verslag van dit bezoek is donderdag 6 augustus te horen op NPO Radio 5.

"De discussie over de preek begint al bij de koffie"

Koreaanse cultuur
De gemeente in Amstelveen telt veel hoogopgeleiden en veel Koreaanse ondernemers hebben hier een plek gevonden. De zondagse dienst doet denken aan die van verschillende gereformeerde kerken in Nederland. En toch is de Koreaanse cultuur duidelijk aanwezig. Zo horen jongeren bijvoorbeeld respect te tonen voor ouderen, door ze te groeten en een kleine buiging te maken. En dat is soms aanpassen voor de Koreaanse jeugd die in Nederland is opgegroeid…

Voorganger is dominee Gim, die, zegt hij zelf, te maken heeft met een intelligente en kritische gemeente. Vaak begint de discussie over de preek al bij de koffie na de dienst.

Zomerserie migrantenkerken
De snelst groeiende kerken in Nederland zijn vaak de migrantenkerken. Van China, tot Nigeria, tot Syrië, christenen uit die landen gaan ook hier naar de kerk. Wie zijn zij en hoe leven ze mee met hun land van herkomst ? Deze zomer in EO door de Week een serie over migrantenkerken.

Donderdag 13 augustus gaat verslaggever Marjan Moolenaar naar de Korean Reformed Church in Amstelveen. Om 20:00 te beluisteren op NPO Radio 5.

Deze zomer op radio 5 staat iedere week een andere migrantenkerk centraal. De snelst groeiende kerken zijn in Nederland vaak de gemeentes waar migranten naartoe gaan. Wie zijn deze christenen, waar komen ze vandaan en hoe gaat het er in hun kerk aan toe ? Van Nigeria, tot China tot Syrië, Christenen uit die landen komen ook hier bij elkaar.

Eerdere afleveringen in deze serie:

  • Aflevering 1: Jesus Christ Foundation Kerk in Amsterdam
  • Aflevering 2: Syrisch-Orthodoxe christenen, Glane, St. Ephrem klooster
  • Aflevering 3: The Redeemed Christian Church of God in Amsterdam
  • Aflevering 4: Chinese Christelijke Gemeente Arnhem
  • Aflevering 5: Karen (Birma) Baptisten in Ede

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Geachte heer Dijkhoff, Vooruit: beste Klaas,

Tijs van den Brink

20 september 2018
Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

'Kijk als kerk wat je kunt doen in de omgeving'

Tirza van der Graaf

20 september 2018
Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Michael Curry over preek Harry en Meghan, zondag 12.00 uur, NPO 2

15 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan