Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Jongeren ondervragen Paus

Unieke kans voor jongerenbeweging jezuïeten

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus ontmoet vrijdag 1.500 jongeren van de Eucharistische Jongerenbeweging van de jezuïeten.

Jongeren van 38 nationale delegaties krijgen de kans om de paus zes vragen voor te leggen. Er staat ook een flashmob van de jongeren op het programma. 

De internationale beweging werd honderd jaar geleden onder de benaming Eucharistische Kruistocht in Frankrijk opgericht om vorming te geven aan jongeren van 5 tot 25 jaar die het voorbeeld van Christus willen volgen. 

Het initiatief, dat onderdeel is van het Apostolaat van het Gebed, zou zich al snel wereldwijd uitbreiden. De jongerenbeweging is nu met 1,1 miljoen leden de een na grootste jeugdbeweging die voortkwam uit de katholieke Kerk. Alleen de verschillende van oorsprong katholieke padvindersbewegingen tellen meer leden.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons