Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'In naam van Allah: stop klimaatverandering'

Na de paus ook andere religies op de bres voor klimaat

in Christelijk Nieuws

Activisten die vinden dat er meer moet gebeuren om klimaatverandering tegen te gaan, krijgen steeds meer steun uit religieuze hoek. Na paus Franciscus neemt nu ook een gezelschap van islamitische leiders stelling tegen klimaatverandering. Een conferentie in Istanbul nam dinsdag een "Islamitische Verklaring over Wereldwijde Klimaatverandering'' aan.

De verklaring is een oproep aan "alle mensen, leiders en bedrijven'' om zich in te zetten voor een einde aan het gebruik van fossiele brandstoffen voor het jaar 2050. Tegen die tijd moet alle energie uit hernieuwbare bronnen komen, vinden de opstellers van de verklaring, een gezelschap van belangrijke islamgeleerden en islamitische milieubeschermers uit onder meer Turkije, Marokko, Indonesië, Oeganda en Libanon.

"We willen dat moslims wakker worden en zich realiseren dat dit een probleem is dat iedere centimeter van deze planeet raakt'', zei een van de schrijvers van de verklaring tegen de BBC.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons