Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Gebedsdag voor studenten

'Pastorale taak voor kerk'

in Geloven

In samenwerking met IFES, Navigators, Agape en VPE-studentenwerk roept MissieNederland kerken in Nederland op om op zondag 30 augustus te bidden voor studenten. Dit om de onderlinge betrokkenheid tussen kerken en hun studenten te vergroten en om kerken bewust te maken van de bijzondere positie die studenten innemen.

Christen-zijn in de dynamische studentenwereld is niet altijd makkelijk maar biedt ook kansen om niet-christen-jongeren met het christelijk geloof in aanraking te brengen.

Dorina de Groot, beleidsmedewerker jeugd bij MissieNederland, vindt dat er voor de kerk in deze turbulente fase een pastorale taak ligt. Dat is niet altijd gemakkelijk, omdat de student de thuisgemeente misschien maar weinig bezoekt en de betrokkenheid vaak nog niet zo groot is in n de stad waar de student studeert.

Toch ziet De Groot mogelijkheden: "Inventariseer welke studenten in de gemeente vertrokken zijn naar een andere stad om te studeren en verzamel informatie over hen. Probeer bijvoorbeeld via sociale media contact te houden. Nodig eens een student uit om te komen eten of wees een mentor voor een student die u kent door regelmatig met hem of haar op te trekken en te horen wat er speelt."

Op de website staan profielschetsen van twee studenten, Maartje en Aron, die kerken helpen om de leefwereld van een student te kennen en daar concreet voor te bidden. Kerken kunnen via deze website concrete gebedspunten, een filmpje, een preekschets, een opzet voor een dienst en een achtergrondartikel downloaden.

Bron: MissieNederland 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

500 jaar Reformatie rode draad in Week van Gebed

500 jaar Reformatie rode draad in Week van Gebed

MissieNederland en de Raad van Kerken hebben het thema en het beeldmerk van de volgende Week van Gebed voor de eenheid van christenen (15-22 januari...

christelijke...
Staphorst United bidt dat mensen Jezus gaan zien

Staphorst United bidt dat mensen Jezus gaan zien

Dagelijks inkijkje bij gebedsgroepen in Week van Gebed

Week van Gebed geeft jóu het woord

Week van Gebed geeft jóu het woord

Draag het evangelie uit!

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans