Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Gebedsdag voor studenten

'Pastorale taak voor kerk'

in Geloven

In samenwerking met IFES, Navigators, Agape en VPE-studentenwerk roept MissieNederland kerken in Nederland op om op zondag 30 augustus te bidden voor studenten. Dit om de onderlinge betrokkenheid tussen kerken en hun studenten te vergroten en om kerken bewust te maken van de bijzondere positie die studenten innemen.

Christen-zijn in de dynamische studentenwereld is niet altijd makkelijk maar biedt ook kansen om niet-christen-jongeren met het christelijk geloof in aanraking te brengen.

Dorina de Groot, beleidsmedewerker jeugd bij MissieNederland, vindt dat er voor de kerk in deze turbulente fase een pastorale taak ligt. Dat is niet altijd gemakkelijk, omdat de student de thuisgemeente misschien maar weinig bezoekt en de betrokkenheid vaak nog niet zo groot is in n de stad waar de student studeert.

Toch ziet De Groot mogelijkheden: "Inventariseer welke studenten in de gemeente vertrokken zijn naar een andere stad om te studeren en verzamel informatie over hen. Probeer bijvoorbeeld via sociale media contact te houden. Nodig eens een student uit om te komen eten of wees een mentor voor een student die u kent door regelmatig met hem of haar op te trekken en te horen wat er speelt."

Op de website staan profielschetsen van twee studenten, Maartje en Aron, die kerken helpen om de leefwereld van een student te kennen en daar concreet voor te bidden. Kerken kunnen via deze website concrete gebedspunten, een filmpje, een preekschets, een opzet voor een dienst en een achtergrondartikel downloaden.

Bron: MissieNederland 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Directeur Present Nederland start gezinshuis

Directeur Present Nederland start gezinshuis

'Je hoeft geen heilige te zijn om actie te ondernemen'

Tirza van der Graaf

10 september 2018
Africa Mercy komt aan in Guinee

Grootste ziekenhuisschip Africa Mercy komt aan in Guinee

Mercy Ships biedt allerarmste Guineeërs gratis medische zorg

13 augustus 2018
Noodhulpactie na aardbevingen Lombok

Christelijke organisaties starten noodhulpactie voor Lombok

Duizenden bewoners getraumatiseerd en dakloos na 3 aardbevingen

10 augustus 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan