Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dilemma | Wel of geen vluchteling in huis nemen

Kun je nog terug als je eenmaal iemand in huis hebt?

in Geloven

Veel mensen denken er überhaupt niet over na, maar Marieke overweegt oprecht of ze wel of niet een vluchteling in huis zal nemen. Haar twijfel is: "Kun je nog terug? Je hebt iemand in huis, maar je bent het helemaal zat, wat dan?"

Aan de tafel van Dilemma is niet alleen Marieke te horen, maar ook o.a. Ingrid en Jacoline, die beiden wel al over de streep zijn en vluchtelingen in hun eigen huis hebben opgenomen. Ze doen dit vanuit naastenliefde, maar ook omdat ze christen zijn en geïnspireerd zijn door het leven van Jezus.

Stel dat jij Marieke bent, wat zou jij dan doen? Heeft jouw geloof invloed op je houding naar vluchtelingen?

Deel jouw mening of advies.
Zaterdagavond 8 augustus is de uitzending met Henriette te zien, 21.15 uur, NPO 2.

Over het programma
In het EO-programma 'Dilemma' gaat Tijs van den Brink op zoek naar een oplossing. In de studio ontvangt hij iedere week een gast die een lastige beslissing moet nemen. Samen met betrokkenen, ervaringsdeskundigen en professionals probeert hij de vraagsteller te helpen om een keuze te maken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wees alert en laat je niet naar beneden trekken!

Wees alert en laat je niet naar beneden trekken!

De '90 seconden' van Dominee Baardmans

Dominee Baardmans

Goede boeken (en een film) over 'God en het lijden'

Goede boeken (en een film) over 'God en het lijden'

Citaten en leestips voor wie met pittige vragen worstelt

Gert-Jan Schaap

christelijke... 2 maart 2018
80% van de christelijke jongeren heeft geloofstwijfels

80% van de christelijke jongeren heeft geloofstwijfels

Gesprekken over twijfels en levensvragen worden nog te weinig gevoerd

christelijke... 22 februari 2018