Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Demonstraties bij abortus-aanbieder VS

Eis: einde aan federale subsidies

in Geloven

In de Verenigde Staten is zaterdag op honderden plaatsen gedemonstreerd bij vestigingen van Planned Parenthood. De demonstranten eisten een einde aan de federale subsidies voor de grootste abortusaanbieder van de VS.

De demonstraties volgen op de serie undercoverfilmpjes over Planned Parenthood waarin medewerkers tot in detail het programma voor donatie van weefsel van geaborteerde foetussen bespreken.

Er lopen inmiddels verschillende onderzoeken naar de vraag of Planned Parenthood daarmee de wet overtreedt. Ten minste vier Amerikaanse staten hebben aangekondigd het mes te zetten in subsidies voor de organisatie.

De groep Pro-Life Action League uit Chicago had opgeroepen tot een landelijke dag van protest. Volgens directeur Eric Scheidler werd daar in 240 van de 342 steden met een kliniek gehoor aan gegeven en namen in totaal meer dan 58.000 mensen deel.

Bron: Katholieknieuwsblad.nl  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons