Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Conservatieve christelijke organisaties halen meer geld op

Stijging ten opzichte van vorig jaar

in Christelijk Nieuws

Conservatieve christelijke organisaties als Open Doors die al lange tijd aandacht vragen voor christenvervolgingen, haalden vorig jaar meer geld op dan het jaar daarvoor.

Donaties voor kerkelijke organisaties zoals Kerk in Actie gingen juist achteruit.

Dat blijkt uit de jaarrekeningen 2014 van deze organisaties die deze zomer werden gepubliceerd. Het lijkt erop dat Open Doors en Stichting De Ondergrondse Kerk, die vanouds veel aanhang hebben in orthodoxe kring, de wind in de zeilen hebben door verhevigde christenvervolgingen in het Midden-Oosten.

Lees verder bij NRC.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons