Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Christenen in Huizen doelwit aanslagen'

Politie ziet geen verband

in Nieuws

Een groep moslimextremisten zit achter een reeks brandstichtingen in Huizen. Ze hebben het gemunt op auto's en caravans van christenen, zegt predikant Sieb Buiten donderdag in de Gooi- en Eemlander.

"Voor mij is één plus één twee", aldus Buiten. Volgens hem is de Noord-Hollandse plaats ,,een bolwerk van de islam". Buiten ontvluchtte Huizen een jaar geleden. 

De predikant en directeur van Comité Gemeentehulp Israël moest naar eigen zeggen boeten voor zijn openlijke liefde voor Israël. Bij een inbraak was er onder meer zand in huis gestrooid en de klok vernield, bekende onderwereldsymbolen van de dood. De politie zegt in een reactie in de krant dat het geen reden heeft om aan te nemen dat de brandstichtingen daadwerkelijk specifiek tegen christenen gericht zijn.

Buiten is als Bijbelleraar en gemeenteleider in Messiaanse gemeenten in Nederland actief en als predikant verbonden aan de Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) in Nederland. Ook is hij als co-presentator te zien op Family7 TV in het programma De Messias van Israël.

Update: Inmiddels heeft Sieb Buiten op Twitter gemeld 'zich te distantiëren van de publicatie'.

Bron: Gooi- en Eemlander

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans