Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Christenen gearresteerd in China

Chinese overheid veroorzaakt onrust onder gelovigen

in Christelijk Nieuws

Zeven christenen zijn in China gearresteerd met vage aanklachten nadat zij protesteerden tegen het verbod op het tonen van het kruisvormige kerksymbool op een kerkgebouw.

Predikant Bao Guohua, zijn vrouw en vijf kerkmedewerkers zitten nu vast in Jinhua (Zhejiang, Oost-China). De Chinese overheid is er een hoop aan gelegen de invloed van het christendom in te perken. Er zouden al enkele kerken gesloopt zijn omdat zij zich niet aan de 'regels' gehouden hadden, schrijft de BBC.

In de provincie Zhejiang mogen kerken niet langer het kruis afbeelden, bij overtreding worden de kruizen door de overheid weggehaald. De kerkgangers protesteerden hiertegen, waarop China op karakteristieke wijze reageerde.

De christenen worden verdacht van het "verduisteren van duizenden yuan's aan kerkgeld" en het uitvoeren van (ongespecificeerde) "illegale zaken". "Ze hebben moedwillig rekeningen verstopt, en meerdere malen de waarheid geweld aangedaan om onrust te veroorzaken onder gelovigen", bericht de Chinese krant Zhejiang Daily.

Bron: Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Spaanse evangelische kerk groeide fors in 2018

evangelische kerk| Spaanse evangelische kerk groeide fors in 2018

Kerksluitingen voor Mormonen en Jehova's Getuigen

Nashville-verklaring regenboogkaarsjes

Nashville-verklaring| Veel discussie over Nashville-verklaring

'Dit document brengt ongetwijfeld diepe verdeeldheid'

Miriam Duijf

6 January 2019
Van Bonifatius tot ontkerkelijking

kerk| Van Bonifatius tot ontkerkelijking

Download hier de tijdlijn