Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christenen gearresteerd in China

Chinese overheid veroorzaakt onrust onder gelovigen

in Nieuws

Zeven christenen zijn in China gearresteerd met vage aanklachten nadat zij protesteerden tegen het verbod op het tonen van het kruisvormige kerksymbool op een kerkgebouw.

Predikant Bao Guohua, zijn vrouw en vijf kerkmedewerkers zitten nu vast in Jinhua (Zhejiang, Oost-China). De Chinese overheid is er een hoop aan gelegen de invloed van het christendom in te perken. Er zouden al enkele kerken gesloopt zijn omdat zij zich niet aan de 'regels' gehouden hadden, schrijft de BBC.

In de provincie Zhejiang mogen kerken niet langer het kruis afbeelden, bij overtreding worden de kruizen door de overheid weggehaald. De kerkgangers protesteerden hiertegen, waarop China op karakteristieke wijze reageerde.

De christenen worden verdacht van het "verduisteren van duizenden yuan's aan kerkgeld" en het uitvoeren van (ongespecificeerde) "illegale zaken". "Ze hebben moedwillig rekeningen verstopt, en meerdere malen de waarheid geweld aangedaan om onrust te veroorzaken onder gelovigen", bericht de Chinese krant Zhejiang Daily.

Bron: Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Angst voor boetes door nieuwe privacy-wet

Miriam Duijf

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’