Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bijbelse stad Gath gevonden

Stadspoort, stadsmuur, tempel en ijzerwerkplaats gevonden

in Nieuws

Israëlische archeologen hebben naar eigen zeggen de stadspoort gevonden van de bijbelse stad Gath. De Bar-Ilan universiteit in Tel Aviv maakte dat dinsdag bekend.

Het zou gaan om de grootste stadspoort die ooit in Israël is blootgelegd. De Filistijnse stad Gath, ook wel Tel Zafit genoemd, komt voor in de Bijbel en was in de tiende en negende eeuw voor Christus de belangrijkste stad van het land. Volgens de overleveringen stamt Goliath uit de plaats.

Behalve de poort vonden de archeologen ook een stuk van de stadsmuur, een tempel en een ijzerwerkplaats. Op de plek van de stad zoeken archeologen al zo'n twintig jaar naar overblijfselen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Op zoek naar de vergeten volken van het Midden-Oosten

Op zoek naar de vergeten volken van het Midden-Oosten

Van Nablus naar Ninevé: Aflevering 2 bij de Mandeeërs

christendom
'Vraag om vrede voor Jeruzalem'

'Vraag om vrede voor Jeruzalem'

Vrede in het Midden-Oosten lijkt verder weg dan ooit.

Israël
Groeiend aantal Joden vraagt naar Bijbel

Groeiend aantal Joden vraagt naar Bijbel

Een groeiend aantal Joden uit heel de wereld vraagt nu om Bijbels aan de organisatie Israël en de Bijbel. Dat schrijft IB Magazine, zo meldt...

jodendom

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans