Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vervolg 'Knielen op een bed violen'

Schrijver Jan Siebelink komt met nieuw boek

in Mediatips

Auteur Jan Siebelink werkt aan een vervolg op zijn autobiografische roman ”Knielen op een bed violen” uit 2005. Dat heeft uitgeverij De Bezige Bij bekendgemaakt.

In ”Margje” keert Siebelink terug naar het gezin van de bloemenkweker Hans Sievez, die na een ingrijpende mystieke ervaring op zijn kwekerij totaal in de ban raakt van een zeer bevindelijke en zwaarmoedige vorm van geloofsbeleving. Hierdoor vervreemdt hij van zijn gezin.

In ”Margje” –de vrouw van Hans Sievez– is zoon Ruben een oudere man die gedurende een lange oudejaarsnacht terugkijkt op zijn leven, terwijl hij ronddwaalt door de leegstaande villa van zijn oom Anton. In de kelder vindt hij een foto-album waarop zijn oom staat met een jonge vrouw, Margje. In deze roman is het perspectief verschoven van vader Hans naar de andere gezinsleden, die verschillend reageren op de geestelijke omkeer die Hans Sievez doormaakte.

'Margje' verschijnt komend najaar.

Bron: De Bezige Bij

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons