Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Tsjechische kerken: gastvrij voor vluchtelingen

Kerkleiders willen halt toeroepen aan groeiende vreemdelingenhaat

in Christelijk Nieuws

De Tsjechische katholieke bisschoppen en de Oecumenische Raad van Kerken kanten zich in een gemeenschappelijke verklaring tegen de groeiende vreemdelingenhaat in hun land. De christelijke kerkleiders roepen tot gastvrijheid op voor vluchtelingen die wegens oorlog of godsdiensthaat hun thuisland moeten ontvluchten.

Ze kondigen ook aan dat hun parochies en gemeenschappen nauw willen samenwerken met de overheid en zich bijzonder en actief willen engageren in het onthaal en de integratie van christelijke gezinnen. "Maar dat moet steeds gebeuren in samenspraak met de plaatselijke burgemeester en de diensten van Caritas en Diakonia."

Bron: Kerknet.be

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons