Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

New Wine zomerconferentie trapt af

"Laat je vullen met de rijkdom van Gods Geest"

in Mediatips

Vandaag stroomt het evenemententerrein op Walibi vol met bijna 5000 christenen die elkaar willen ontmoeten en opgebouwd willen worden in hun geloof: de twaalfde editie van de New Wine zomerconferentie is begonnen. De teller staat op twintig procent meer kampeergasten dan vorig jaar.

"We zijn blij verrast met zoveel aanmeldingen", zegt Elisabeth van Zijl, verantwoordelijk voor de communicatie tijdens de zomerconferentie. "Zo groot is de toename in één jaar nog niet eerder geweest."

Waar dat precies aan ligt, weet de organisatie niet. "We hebben veel positieve geluiden teruggehoord na de conferentie van vorig jaar. Dat werkt aanstekelijk. Mensen nemen elkaar mee en zoeken naar andere manieren om met elkaar het geloof te beleven. De groei heeft ook te maken met de vele gezinnen met jonge kinderen en jongeren."

New Wine heeft als missie geestelijke vernieuwing van de kerken in Nederland en aandacht voor het werk van de Geest. 'Rijk in God' is dit jaar het thema van de conferentie die tot vrijdag 24 juli duurt. Echte rijkdom heeft niets te maken met geld, maar alles met God, aldus de inleiding op het thema.

'Onze samenleving is sterk op rijkdom gericht. Rijk is aantrekkelijk, want dan kun je veel. Tegelijk leven we in een tijd waarin veel mensen eenzaam zijn, waar onrust en (economische) zorg is. Hoe kunnen we als christenen daar mee omgaan? Laat je vullen met de rijkdom van Gods Geest!'

Er is mogelijkheid om live mee te luisteren naar de bijeenkomsten in Celebration, de grote samenkomsttent. Bekijk het programma voor de precieze tijden.

Bron: Friesch Dagblad

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

De 12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

Opwekking 17 maart 2018
Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

‘Je kunt veel over mij zeggen, maar ik ben niet arrogant’

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Gert-Jan Schaap

christelijke... 13 februari 2018