Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

New Wine zomerconferentie trapt af

"Laat je vullen met de rijkdom van Gods Geest"

in Mediatips

Vandaag stroomt het evenemententerrein op Walibi vol met bijna 5000 christenen die elkaar willen ontmoeten en opgebouwd willen worden in hun geloof: de twaalfde editie van de New Wine zomerconferentie is begonnen. De teller staat op twintig procent meer kampeergasten dan vorig jaar.

"We zijn blij verrast met zoveel aanmeldingen", zegt Elisabeth van Zijl, verantwoordelijk voor de communicatie tijdens de zomerconferentie. "Zo groot is de toename in één jaar nog niet eerder geweest."

Waar dat precies aan ligt, weet de organisatie niet. "We hebben veel positieve geluiden teruggehoord na de conferentie van vorig jaar. Dat werkt aanstekelijk. Mensen nemen elkaar mee en zoeken naar andere manieren om met elkaar het geloof te beleven. De groei heeft ook te maken met de vele gezinnen met jonge kinderen en jongeren."

New Wine heeft als missie geestelijke vernieuwing van de kerken in Nederland en aandacht voor het werk van de Geest. 'Rijk in God' is dit jaar het thema van de conferentie die tot vrijdag 24 juli duurt. Echte rijkdom heeft niets te maken met geld, maar alles met God, aldus de inleiding op het thema.

'Onze samenleving is sterk op rijkdom gericht. Rijk is aantrekkelijk, want dan kun je veel. Tegelijk leven we in een tijd waarin veel mensen eenzaam zijn, waar onrust en (economische) zorg is. Hoe kunnen we als christenen daar mee omgaan? Laat je vullen met de rijkdom van Gods Geest!'

Er is mogelijkheid om live mee te luisteren naar de bijeenkomsten in Celebration, de grote samenkomsttent. Bekijk het programma voor de precieze tijden.

Bron: Friesch Dagblad

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Bart Brandsma

Bart Brandsma is spreker op The Justice Conference

Filosoof en adviseur van burgemeesters en politiekorpsen

14 september 2018
Dit symposium gaat over het nut van fouten maken

Dit symposium gaat over het nut van fouten maken

'Het mag ook mislukken'

Tirza van der Graaf

13 september 2018
Willemijn de Jong strijdt tegen prostitutie

Willemijn strijdt tegen prostitutie

'Ik houd niet op totdat het stopt'

Maarten Vermeulen

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan