Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Laat kerken in centrum Amsterdam bruisen'

in Christelijk Nieuws

In het drukke centrum van Amsterdam staan gebouwen die amper worden gebruikt, maar die heel geschikt zijn voor een publieke functie: de kerken. Laat die weer bruisen én een rustplek zijn, schrijven architecten en theologen vandaag in een opiniestuk in Het Parool.

Amsterdam telt een reeks grote en kleine monumentale stadskerken, waarvan vooral de Oude en Nieuwe, Wester- en Ooster-, Zuider- en Noorderkerk bekend zijn. Kerken zijn geen openbare gebouwen meer. De deur zit vaak op slot. 

Van de zes genoemde kerken zijn de Oude en Nieuwe alleen toegankelijk tegen betaling. De Wester en de Noorder zijn in kerkelijk gebruik, waarbij de Wester een beperkt aantal uren open is en de Noorder zeer beperkt. De Zuiderkerk is slechts te huur voor evenementen en de Ooster staat grotendeels leeg.

Lees verder bij Het Parool

Bron: Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Tv-evangelist Joyce Meyer: ‘Mijn geloof in welvaart was uit balans’

geloofsvragen| Tv-evangelist Joyce Meyer: ‘Mijn geloof in welvaart was uit balans’

Populaire spreekster neemt afstand van ‘welvaartsevangelie’

11 January 2019
Heeft Sinterklaas nog iets met het christelijk geloof?

christendom| Heeft Sinterklaas nog iets met het christelijk geloof?

Sint als Fransiscus aller tijden

3 December 2018
'Asia Bibi is toch nog in Pakistan'

Asia Bibi| 'Asia Bibi is toch nog in Pakistan'

Onduidelijkheid over haar verblijfplaats

8 November 2018