Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

HQ Kunstschool stopt definitief

Voorgenomen sabbatical van de baan

in Nieuws

De HQ Kunstschool, hét tussenjaar voor christelijk artistiek talent, sluit definitief haar deuren. Aanvankelijk dacht het bestuur na over een sabbatical om vervolgens een doorstart te maken. Deze plannen zijn definitief van de baan.

Janny Budding, voorzitter bestuur, licht desgewenst de keuze toe: “De afgelopen periode is er contact geweest met diverse organisaties over een vervolg van de opleiding of het anders vormgeven van dit tussenjaar voor artistiek talent. Deze gesprekken leverden helaas niet het gewenste resultaat.Nu geven we dit concept heel bewust terug aan de grote Regisseur. We beseffen ons dat er voor jongeren met een artistiek talent niet direct zo’n specifiek tussenjaar is in christelijk Nederland, maar we geloven dat God op Zijn eigen manier hier weer invulling aan zal geven.”

Directeur Jefta Alberts: ‘Het huidige jaar is prachtig afgesloten met de eindvoorstelling 'Barst maar' in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Tevens is er op bijzondere wijze voorziening geweest om HQ nu nagenoeg financieel gezond af te sluiten. We zijn dankbaar en rustig over de gemaakte keuzes en ook blij dat we op deze manier een punt kunnen zetten.

HQ Kunstschool is gestart onder supervisie van schrijver, tekenaar en spreker Willem de Vink in seizoen 2002/2003 en na meer dan 250 studenten opgeleid te hebben sluit ze nu haar deuren. 

Bronnen: Nederlands Weekblad, HQ Kunstschool

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

14 augustus 2018
Joyce den Engelse gestart als directeur Huis van Belle

Joyce den Engelse gestart als directeur Huis van Belle

'We willen van betekenis zijn voor zo veel mogelijk meiden'

Tirza van der Graaf

28 juni 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan