Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dilemma | "Bij Alzheimer euthanasie overwegen?'

Gelovige Henriette zoekt naar wijsheid

in Geloven

De gelovige Henriette is bang dat ze een erfelijke vorm van dementie heeft. Haar moeder zit in een vergevorderd stadium van de ziekte van Alzheimer. Schiet ze er iets mee op om te weten of ze zelf ook alzheimer zal krijgen? En wanneer blijkt dat ze het ook Alzheimer zal ontwikkelen, is euthanasie een optie voor haar?

Henriette vindt het niet alleen heel lastig om te zien hoe de ziekte Alzheimer haar moeder aantast, het ontroert en raakt haar hoe haar vader zorgt en bidt voor zijn demente vrouw.

Dilemma
Henriette zit in dilemma. Er is een kans dat zij zelf ook Alzheimer zal krijgen, een oma en twee tantes werden ook al dement. Nu twijfelt Henriette of ze zich zal laten testen. En, of ze voor euthanasie zal kiezen, als ze uiteindelijk Alzheimer krijgt.  Henriëtte komt uit Spakenburg en is gelovig.

Hoe zou jij je weg kiezen? Heb je een advies voor Henriette? Je kunt op de website van Dilemma jouw mening of advies geven.

Zaterdagavond 1 augustus is de uitzending met Henriette te zien, 21.15 uur, NPO 2.

Over het programma
In het EO-programma 'Dilemma' gaat Tijs van den Brink op zoek naar een oplossing. In de studio ontvangt hij iedere week een gast die een lastige beslissing moet nemen. Samen met betrokkenen, ervaringsdeskundigen en professionals probeert hij de vraagsteller te helpen om een keuze te maken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Platform Lazarus lanceert 'Mensen van de weg'

Platform Lazarus lanceert 'Mensen van de weg'

Nieuwe cursus leert leven te spiegelen aan dat van Jezus

geloofsvragen 6 juni 2018
21 redenen om niet in God te geloven

21 redenen om niet in God te geloven

Theoloog Marinus de Jong schreef boek over moeilijke geloofsvragen

Femke Taale

Wat is de betekenis van Pinksteren als je weinig van God ziet?

Wat is de betekenis van Pinksteren als je weinig van God ziet?

De '90 seconden' van dominee Baardmans

Dominee Baardmans

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’