Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christen weggepest uit Nederlands azc

"Ik ben gevlucht, maar toch moet ik hier ook schuilen"

in Nieuws

Syrische christenen die worden weggejaagd uit Turkse opvangkampen; we horen er steeds meer over in het nieuws. Maar ook in Nederland zijn vluchtelingen niet veilig. Bedreigingen en discriminatie hebben de Pakistaanse Nadeem, christen, doen vluchten uit het asielzoekerscentrum in Gilze-Rijen, meldt de Telegraaf.

De situatie doet daarmee volgens de krant denken aan die in 2011 toen uit onderzoek van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) bleek dat twee op de drie asielzoekers te maken hadden met bedreigingen en onveiligheid, veelal door moslims. Vooral christelijke asielzoekers worden bedreigd en gediscrimineerd en dat is nu tijdens de ramadan nog meer het geval. Nadeem (30) zou om die reden al uit een azc in Gilze-Rijen zijn gevlucht en ook uit andere centra komen dergelijke geluiden binnen, stelt De Telegraaf maandag.

Asielzoeker Nadeem plaatste op 22 juni 2015 een video op Youtube waarin hij aangeeft te vrezen voor zijn leven. “Als christen ervaar ik ontzettend veel problemen met deze moslims”, schetst Nadeem, die aan de hand van korte fragmenten zijn ervaringen met de rest van de wereld wil delen. Omroep Brabant geeft aan dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) niet inhoudelijk wil ingaan op de kwestie omdat er in Den Haag Kamervragen zijn gesteld. Het COA gaat de getoonde beelden en de omstandigheden in het AZC in Gilze-Rijen nader onderzoeken.

Video met noodkreet Nadeem

Coa is bang voor radicale Moslims op het AZC

"Ik ben een asielzoeker en ik woon op het AZC in Gilze en Rijen. Moslims hebben ons het leven zuur gemaakt. Ik ben gevlucht uit mijn land van herkomst zodat ik hier vrij en veilig kan zijn. Maar toch moet ik mij hier ook schuilen. Ik weet nu niet meer bij wie ik moet aankloppen." Nadeem 22 juni 2015 

 

Bron: ANP / Foto: ANPfoto - persoon op foto heeft niet te maken met genoemde situatie in het artikel

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen niet welkom in vluchtelingenkampen

Christenen niet welkom in vluchtelingenkampen

Syrische christelijke vluchtelingen bedreigd en weggejaagd

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Vader van 14-jarige scholier spreekt van godsdienstig motief

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Open Doors wil 15.000 christelijke gezinnen in Nigeria redden van hongerdood

Open Doors wil 15.000 christelijke gezinnen in Nigeria redden van hongerdood

Eerst gevlucht voor Boko Haram, nu achtergesteld door regering

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans