Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Aangifte tegen Katholiek Nieuwsblad na anti-homo column

Rechtsfilosoof vergelijkt homoseksualiteit met syndroom van Down

in Mediatips

Een journalist heeft aangifte gedaan bij de politie en het Meldpunt Discriminatie tegen het Katholiek Nieuwsblad. In een column op de website van het weekblad schrijft de Vlaamse rechtsfilosoof Ben Hoffschulte dat homoseksualiteit een afwijking is, die te vergelijken is met het syndroom van Down.

In het opiniestuk getiteld 'Heilige ziekte' schrijft de rechtsfilosoof dat je niet mag zeggen dat homoseksualiteit "een ziekte is die genezen kan worden". Want, "dan stijgt er een gebrul op alsof je je hebt bezondigd aan majesteitsschennis. Het is in elk geval een afwijking, zoals het syndroom van Down. Het kan een leerrijke afwijking zijn die we moeten aanvaarden, maar in elk geval kan die niet voor normaal doorgaan."

De columnist hekelt de emancipatie van homo's. "Het wordt tijd dat intelligente homo's zelf eens kritiek gaan leveren op die dwaze homopropaganda die gevaarlijke totalitaire trekken vertoont en naar mijn mening minstens zo verontrustend is als het martiale islamisme", schrijft Hoffschulte.

Diverse media als Linda Nieuws en Retecool hebben hun verontwaardiging geuit over de column. Ook theoloog Tom Mikkers is niet te spreken over het stuk. Zo meldt hij op Twitter: “@KNieuwsblad heeft zelfs ANBI status. Algemeen belang onwaardig, zo’n stuk.”

Het Katholiek Nieuwsblad heeft nog niet gereageerd op de ophef die is ontstaan.

Lees hier meer.

Bron: Katholiek.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Held of ketter? Omstreden theoloog Rob Bell centraal in nieuwe docu

Held of ketter? Omstreden theoloog Rob Bell centraal in nieuwe docu

Bekijk hier de trailer van 'The Heretic' (De Ketter)

Gert-Jan Schaap

christelijke... 2 februari 2018
'Ik ben homo, dat is (g)een zonde'

'Ik ben homo, dat is (g)een zonde'

Nieuwe postercampgane van Hart van Homo's

homoseksualiteit... 11 oktober 2017
Steeds meer stellen kiezen voor geregistreerd partnerschap

Steeds meer stellen kiezen voor geregistreerd partnerschap

Uitzondering: bewoners Biblebelt én migranten

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’