Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vaticaan tekent verdrag met Palestijnen

Israël niet te spreken over besluit Vaticaan

in Christelijk Nieuws

Het Vaticaan heeft voor het eerst een verdrag gesloten met de door de kerk erkende staat Palestina. In het verdrag staan afspraken over de activiteiten van de rooms-katholieke kerk in de Palestijnse gebieden.

Aartsbisschop Paul Gallagher, de minister van Buitenlandse Zaken van het Vaticaan, zegt dat dit verdrag de goede relaties tussen het Vaticaan en de Palestijnen markeert.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken is niet te spreken over het verdrag. Het zegt dat de ondertekening impliceert dat er een officiële Palestijnse staat is. Volgens Israël beschadigt dat het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen. De katholieke kerk is het daar niet mee eens. Gallagher zegt juist dat hij hoopt dat het akkoord een stimulans is voor een definitief einde aan het conflict. Hij sprak de wens uit dat er zo snel mogelijk een tweestatenoplossing komt. 

Drie jaar geleden werd de Palestijnse staat tot de Algemene Vergadering van de VN toegelaten als waarnemersstaat. Sindsdien sprak het Vaticaan al van de Palestijnse Staat.


Bron: NOS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons