Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

U bent leuk!

in Geloven

U bent leuk, hoor! U vindt het misschien raar dat ik dat nu pas zeg, maar ik kende u nog niet zo goed. Natuurlijk, ik schrijf al een aantal jaren in Visie. Daardoor weet u al best veel van mij. Maar ik wist van u veel minder!

Vorige week heb ik u ontmoet, tijdens de Visie-avond over Adieu God?. U was met een flink aantal gekomen. Het was leuk om te zien dat u niet alleen maar oud bent, of jong, maar ook man en vrouw. Echt heel gemêleerd!

U luisterde goed, vond ik. Heel geconcentreerd. Bij het gedicht van Gerrit Achterberg – 'En Jezus schreef in ‘t zand' – kon ik een speld horen vallen. Gelukkig hield u de speld goed vast... Sommigen van u waren niet zo blij met Adieu God?. Dat snap ik heel goed. Het is allesbehalve mooi om de verhalen van kerkverlaters te horen. En ja, het is spannend als zekerheden een beetje wegvallen. Want raken we dan op den duur niet alles kwijt? Goeie vraag! Juist om dat te voorkomen, moeten we het erover hebben.

Anderen waren juist heel blij met het programma – en de avond. "Ik vond het verademing," zei een van u achteraf tegen mij. "Ik geloof op een wat andere manier dan mensen om mij heen en ik heb moeite met wat andere christenen soms doen. Maar hier voelde ik me begrepen."

En wat leuk dat u er was, mevrouw! U, die vertelde dat u 17 jaar geleden de kerk verliet – maar nog steeds de Visie leest... Wow!

Tijs
@tijsvandenbrink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Cholesterol

Cholesterol

In het bloed zitten verschillende vetten en een van de bekendste is cholesterol. Regelmatig haalt dit vet de krant en je kunt wel zeggen dat het...

‘Ik laat zien wat ik voel’

‘Ik laat zien wat ik voel’

Het werk van beeldend kunstenares Anneke Kaai is tevens de uitdrukking van haar droom. Die droom is dan ook groot en valt niet te realiseren in een...

Hoofd, handen of het hart

Hoofd, handen of het hart

De basisschoolperiode voor de kinderen van groep 8 zit erop. De uitslag van de Cito-toets, het gesprek met de schoolleiding en natuurlijk de ideeën...