Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

The Passion niet welkom in Utrecht

Droom ChristenUnie gaat niet door

in Mediatips

Het paasevenement The Passion komt niet naar Utrecht. Er is te weinig budget, het evenement is te weinig onderscheidend en de binnenstad is niet geschikt voor grote bezoekersstromen. Dit meldt RTV Utrecht.

De ChristenUnie vroeg het stadsbestuur begin april om te kijken wat de mogelijkheden waren om de jaarlijkse openluchtmusical over de kruisiging van Jezus naar Utrecht te halen. Het college voerde daarop overleg met de producent. 

Veiligheid

Hoewel Utrecht beschikt over meerdere plekken die prima als decor dienst zouden kunnen doen, blijkt dat het centrum te weinig locaties heeft om het verwachte aantal toeschouwers (ca. 20.000) veilig te kunnen huisvesten. "Buiten de binnenstad zou dat wel kunnen, bijvoorbeeld in Park Transwijk of op het Berlijnplein, maar dat past niet in het concept van The Passion", aldus het stadsbestuur.

Geld
Over de financiën schrijft het college: "Het gevraagde minimale budget, nog afgezien van de gevraagde uren en meerkosten, is op dit moment niet beschikbaar. De toereikende bijdrage bestaat uit minimaal 150.000 euro exclusief btw en daarbij een kernteam met mandaat uit de afdelingen vergunningen, politie, brandweer, GHOR en mobiliteit onder leiding van de gemeente. De gemeente dient personeels- en uitvoeringskosten voor rekening te nemen plus alle meerkosten die gepaard gaan met extra maatregelen (o.a. verkeersmaatregelen, vergunningen, reiniging, veiligheid, etc)." 

Lees hier meer.

Bron: RTV Utrecht

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

'Dit is een van de mooiste verhalen ooit'

'Dit is een van de mooiste verhalen ooit'

Tommie Christiaan speelt rol van Jezus in The Passion

Nathalie van 't Slot

Brainpower: 'Ik vind geloven iets persoonlijks en iets heiligs'

Brainpower: 'Ik vind geloven iets persoonlijks en iets heiligs'

Rapper speelt rol van Petrus in The Passion

Nathalie van 't Slot

Noraly Beyer verteller in The Passion 2018

Noraly Beyer verteller in The Passion 2018

The Passion, live te zien op Witte Donderdag om 20:30 op NPO 1

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans