Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus: wapenfabrikanten niet christelijk

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag de aanval geopend op de wapenindustrie. Hij vindt dat wapenfabrikanten en mensen die investeren in de wapenindustrie zichzelf geen christen mogen noemen want dat is in zijn ogen ,,hypocriet''. De paus zei dit tijdens een bezoek aan de Italiaanse stad Turijn.

De paus suggereerde ook dat zakenmensen in de wapenindustrie niet te vertrouwen zijn. Over investeerders in de wapenindustrie zei hij dat ,,ze het een zeggen en het ander doen''.


De paus sprak ook over de Tweede Wereldoorlog. Hij vroeg zich af waarom de grootmachten, die foto's hadden van de spoorlijnen die naar de concentratiekampen leidden, deze niet hebben gebombardeerd.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons