Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nederland waarschuwt vakantiegangers in Israel

Waarschuwing: "Pas op voor Joodse kolonisten" schiet in verkeerde keelgat

in Nieuws

Een Nederlandse waarschuwing voor Joodse kolonisten is bij Israël in het verkeerde keelgat geschoten. Dat Den Haag in een reisadvies waarschuwt voor de gewelddadige kolonisten-demonstraties is een vorm van smaad, meent de Israëlische ambassade. Dit meldt dagblad Trouw.

Kolonisten hebben er een handje van bij demonstraties met stenen te gooien, stelt de Nederlandse overheid in haar reisadvies voor de Palestijnse gebieden. En dan loopt u het risico geraakt te worden. "Wees daarom alert in de buurt van de nederzettingen van Joodse kolonisten. Vooral in de heuvels rond de steden Nablus en Hebron.

Het reisadvies staat al minstens vijf maanden online, maar heeft nu de aandacht getrokken van de Israëlische ambassade in Amsterdam. Die heeft een felle verklaring uitgedaan, zo melden Israëlische media. Daarin stelt ze dat het reisadvies 'een heel deel van de bevolking op een onacceptabele wijze ten schande maakt'. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Israëlische ambassade waren donderdag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Lees hier het hele artikel. 

Bron: Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Dit is Israëls meest controversiële film

Dit is Israëls meest controversiële film

‘A New Spirit’ draait om geloof in Jezus als Messias: bekijk de trailer

Gert-Jan Schaap

Israël
Eeuwenoude zegel gevonden in Jeruzalem

Eeuwenoude zegel gevonden in Jeruzalem

2700 jaar oude zegel was van gouverneur van de stad

Tirza van der Graaf

Israël
Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël

Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël

"Moeten we als Nederland hetzelfde doen?"

Nathalie van 't Slot

Israël

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips