Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerkennacht van start

292 kerken zetten deuren open voor gasten

in Mediatips

Voor wie altijd heeft willen weten wat de kerk in de buurt te bieden heeft, is er van vrijdag 19 tot zondag 21 juni de Kerkennacht. In ruim zestig plaatsen zetten 292 kerken op die avonden vanaf 19.00 uur hun deuren open voor het publiek.

'Kerk Binnenstebuiten', is het thema van de Kerkennacht. Volgens Bert Kuipers van Stichting Kerkennacht willen de kerken tijdens het evenement naar buiten treden om bezoekers te laten zien wat ze binnen doen.

De kerken van verschillende gemeenten bepalen zelf op welke dag ze hun deuren openen en wat ze de bezoekers aanbieden. Op het programma staat onder meer kunst en muziek, dans, gebeden en ontspanning. De initiatiefnemers verwachten ongeveer 50.000 belangstellenden.

Het evenement wordt eens in de twee jaar georganiseerd. In 2013 maakten ruim 150.000 mensen gebruik van de kans om 's avonds een kijkje in de kerk te nemen. Ruim zeshonderd kerken openden toen hun deuren. Ook in andere Europese landen openen kerken en gebedshuizen in een weekeinde hun deuren.

Hier vindt u alle activiteiten die dit weekend in de diverse kerken plaatsvinden. 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Kerk op vakantie

Kerk op vakantie

Zoek een kerkdienst vlak bij je vakantieoord (in binnen- en buitenland)

kerk 15 juni 2018
Wanneer ben je een goede burger?

Wanneer ben je een goede burger?

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Dominee gedood door krokodil tijdens doopdienst

Dominee gedood door krokodil tijdens doopdienst

Ethiopische dominee aangevallen tijdens plechtigheid

Tirza van der Graaf

kerk 7 juni 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’