Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerk deelt geld uit

'Het is meer gezegend om te geven dan te ontvangen'

in Nieuws

Op 21 juni vond 'Generosity Sunday' plaats in de kerken van 'Jong en Vrij'. Elke kerkbezoeker kreeg die ochtend een envelop mee met daarop de woorden: "Ik Zegen". In de envelop zat een bedrag van 10, 20 of 50 euro. Bedoeling was dat men de envelop ging weggeven, om zo iemand buiten de kerk daarmee te zegenen.

Geld weggeven aan onbekenden. Waarom? Jong en Vrij: "Omdat God, en dus ook Zijn kerk, onvoorwaardelijk van mensen houdt. En omdat we elkaar willen leren dat het meer gezegend is om te geven dan om te ontvangen".

Inmiddels zijn er in de afgelopen week door de kerkbezoekers al veel enveloppenmet geld  uitgedeeld aan mensen buiten de kerk, en komen er mooie verhalen binnen. Op de Facebook-pagina van Jong en Vrij staan al een aantal getuigenissen. 

Bijvoorbeeld het verhaal van Deborah:
"Oke, eerlijk: wat spannend vond ik het deze week om de envelop met geld weg te geven. Waarom er nu opeens druk op 'iets weggeven' lag? Geen idee, ik weet dat geven leuk is! Maar aan wie moet ik het geven? Wat moet ik zeggen? Wat vind die persoon ervan? Oke, niet boeiend allemaal, maar toch... Wel wist ik dat de Heer al iemand op het oog had, iemand die ik ken en dat ik er een briefje bij zou stoppen. Bijna panisch ging de envelop in m'n tas, overal waar ik heen ging. Ik was er constant mee bezig. Dit moet leuk zijn, weg met die onzin. Tot vandaag... Ik wist voor wie mijn envelop was, en ook dat ik hem vandaag zou geven.  Aan een goede bekende, een net gescheiden lieve vrouw. Ik heb haar kunnen vertellen dat God onvoorwaardelijk van haar houdt  wat er ook ooit is gebeurd of welke keuzes ze heeft gemaakt. Hij heeft haar op het oog. Zij was blij, dankbaar, was er stil van... en ik ook".

Anke van der Pol (Jong en Vrij) "Geven is super, super leuk! Het kan zijn dat je de envelop hebt gekregen en denkt: 'ik weet niet aan wie ik de envelop moet geven'. Maar het hoeft niet persé nu meteen. De Heer maakt je straks wel duidelijk aan wie je het moet geven. Je kán het ook eigenlijk niet aan de verkeerde persoon geven, want God is erbij. God is uiteindelijk de Gever, Hij is erbij en dan is het sowieso een succes. Het kan niet zonder uitwerking blijven."

Steven van Kranenburg (Jong en Vrij): "De bijbel zegt dat wij overwinnen door het woord van ons getuigenis. Misschien heb jij wel ervaren dat je jouw eigen angst en onzekerheid hebt overwonnen door iets te geven. Jezus kan zo harten van mensen bereiken, hoe tof is dat?!".

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over