Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

IS-aanhangers claimen beschieting Israel

in Christelijk Nieuws

Aanhangers van terreurgroep Islamitische Staat hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor het beschieten van Israël met raketten. De projectielen werden woensdag afgevuurd vanuit de Gazastrook, dat wordt bestuurd door de Palestijnse beweging Hamas.

Volgens de zogenoemde Omar Brigades was de beschieting bedoeld als wraak op Hamas, dat een IS-aanhanger zou hebben gedood. "We gaan door met onze jihad tegen de Joden, de vijanden van God, en niemand zal ons daarvan kunnen weerhouden'', aldus de radicale groepering in een donderdag gepubliceerde verklaring.

Israël reageerde op de beschieting door luchtaanvallen uit te voeren op de Gazastrook. Daarbij werden onder meer trainingskampen van Hamas geraakt, maar volgens getuigen kwam niemand om het leven. Volgens de Israëlische krant Haaretz houdt het leger Hamas verantwoordelijk voor de raketaanvallen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons