Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'God heeft mijn ontslag ten goede gekeerd'

Elsbeth Gruteke: Van Radio 1 presentator naar dominee

Op het moment dat Elsbeth net begonnen is aan haar stage als gemeentepredikant voor haar studie theologie, wordt ze ontslagen als presentator van het dagelijkse Radio 1 programma Dit is de dag. EO.nl/geloven sprak Elsbeth en vroeg hoe het nu met haar gaat èn wat haar geholpen heeft om niet verbitterd te raken.

Elsbeth Gruteke: Van Radio 1 presentator naar dominee

Inmiddels heeft Elsbeth haar studie afgerond en is ze beroepbaar: "Mijn toekomst krijgt weer vorm. Maar hoe precies weet ik niet, daarin zoek ik een weg met God. Hij moet me leiden."

5 tips van Elsbeth hoe om te gaan met tegenslag:

  • Raak niet verbitterd.
  • Weet dat God bij je is en dat Hij elke situatie ten goede keert.  
  • Sluit jezelf niet op maar wees eerlijk over hoe je je voelt.
  • Zorg ervoor dat er mensen in je omgeving zijn die je durven aan te spreken: Er is een tijd om je boosheid en verdriet te delen ook een tijd om de draad weer op te pakken. 
  • Probeer boosheid om te zetten naar vergeving. Daar word je vooral zelf gelukkiger van!

De 50-jarige Elsbeth Gruteke is getrouwd en moeder van twee dochters. Ze is theoloog en presentator van EO-radioprogramma's Musica Religiosa op NPO Radio 4 en Onderweg op NPO Radio 5.

Geschreven door:

Nathalie van 't Slot

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons