Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Genomineerden Theologie Publicatieprijs 2015 bekend

in Nieuws

Vanaf heden kan het publiek een stem uitbrengen op een van de drie boeken die genomineerd zijn voor de Theologie Publicatieprijs 2015. Er kan ook nog gestemd worden op de een van de drie genomineerden voor Theoloog des Vaderlands.

(imported body)

Vanaf vandaag kan het publiek een stem uitbrengen op een van de drie boeken die genomineerd zijn voor de Theologie Publicatieprijs 2015. De jury bestaande uit Marcel Sarot (Universiteit van Tilburg, tevens voorzitter), Dick Schinkelshoek (ND), Gerrit-Jan Kleinjan (Trouw), Elsbeth Gruteke (EO) en Ruben van Zwieten (Theoloog van het jaar 2013) heeft vandaag deze genomineerden bekendgemaakt.

Er kan ook nog gestemd worden op de een van de drie genomineerden voor Theoloog des Vaderlands. De uiteindelijke winnaars worden 20 juni bekendgemaakt tijdens de Nacht van de Theologie in De Rode Hoed. 

De volgende titels zijn genomineerd voor de shortlist Theologie Publicatieprijs:

- De lange zevende eeuw, beschreven door Wim Jurg. Hoe christendom en islam de macht verdeelden laat zien hoe het christelijke gemenebest rond de Middellandse Zee, ontstaan in de vierde eeuw, uiteenviel tussen 600 en 750.

- In Geloven tegen beter weten in laat Wil van den Bercken zien hoe geloof en twijfel samen kunnen gaan in een christelijke levensovertuiging. Ook gelovigen moeten zich intellectueel kunnen verantwoorden voor hun levensbeschouwing, maar geloof is niet de uitkomst van logische redenering – het is een religieuze invulling van menselijke grondervaringen.

- In 52 korte hoofdstukken in het boek Doorns Evangelie Marcus opnieuw lezen 21 predikanten van Op Goed Gerucht het oudste evangelie, dat van Marcus, opnieuw. Elk hoofdstuk in Doorns evangelie bevat twee commentaren: een bondige uitleg en een levenskunstige interpretatie met af en toe een knipoog.

Bron: NachtvandeTheologie.nl

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

‘Meest overtuigende Jezusverhaal’ sinds de Matthäus?

Gert-Jan Schaap

24 oktober 2018
Gratis challenge over het horen van Gods stem

Gratis challenge over het horen van Gods stem

31 dagen lang elke dag een mail bij het boek 'Gods stem horen' van Hanneke van Dam

23 oktober 2018
Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Van schoolopdracht tot young adult boekenreeks

Joëlle Post

17 oktober 2018