Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Brits prinsesje op 5 juli gedoopt

Doop door aartsbisschop van Canterbury

in Nieuws

Het Britse prinsesje Charlotte, de dochter van prins William en zijn vrouw Kate, wordt volgende maand gedoopt.

De aartsbisschop van Canterbury doopt het meisje op 5 juli in een kerk in Sandringham. William en Kate hebben daar een buitenhuis op een landgoed van koningin Elizabeth.

Het meisje heet voluit Charlotte Elizabeth Diana.

Charlotte is een vernoeming naar de koningin naast George III, de achttiende-eeuwse koning die vooral bekend is geworden door zijn stemmingsstoornissen en onsterfelijk is gemaakt in de film The Madness of King George. Verder heeft de zus van Kate, Pippa Middleton, Charlotte als tweede naam.

Elizabeth is niet alleen een vernoeming naar de huidige koningin (89), maar ook naar haar moeder, de Queen Mum die in 2002 op 102-jarige leeftijd overleed.

Diana is uiteraard een eerbetoon aan Williams moeder, de in 1997 verongelukte prinses Diana. William was pas vijftien toen zijn moeder overleed.

De enige keer dat de baby in het openbaar te zien was, was toen ze op 2 mei vlak na haar geboorte uit het ziekenhuis werd gedragen.

Bron: ANP/Blauw Bloed

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

45000e doop in kerk van Rick Warren

45000e doop in kerk van Rick Warren

Bijzondere mijlpaal in 36 jarig bestaan.

Nederlandse kerken worstelen met asielzoekers

Nederlandse kerken worstelen met asielzoekers

Kerken worstelen met de vraag hoe zij moeten omgaan met asielzoekers die zich tot het christendom bekeren. Dat blijkt uit een rondgang van NRC langs...

Dooplied wordt megahit in Duitsland

Dooplied wordt megahit in Duitsland

Vader schrijft lied voor de doop van zijn dochter