Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vonnis Soedanese voorgangers uitgesteld

Mogelijk doodstraf voor 'creëren van onvrede in de samenleving'

in Nieuws

Twee voorgangers uit Zuid-Soedan zitten nog steeds gevangen in Khartoem. Hun rechtszaak werd deze week uitgesteld. De predikanten Yat Michael en Peter Yen worden beschuldigd van verschillende overtredingen, waaronder het openbaar maken van officiële informatie en het creëren van onvrede in de samenleving. Daarnaast zouden ze de grondwet hebben overtreden. Hier zou de doodstraf op kunnen staan.

(imported body)

Michael en zijn vrouw waren in december 2014 samen met hun kind voor medische hulp naar Khartoem, de hoofdstad van Soedan, gereisd. Michael was gevraagd om tijdens dit bezoek op 21 december te spreken in een kerk. Hier werd hij opgepakt door de geheime dienst. Zijn kleding en persoonlijke spullen werden in beslag genomen.

Yen werd op 11 januari gearresteerd toen hij meer informatie vroeg over de arrestatie van zijn collega. Op 19 mei zou de hoorzitting plaatsvinden, maar deze is twaalf dagen uitgesteld. Op 31 mei zal de rechter een uitspraak doen.

De kerk in Khartoem stond al langere tijd onder druk van de overheid en is eind december voor het grootste gedeelte vernield. De Minister van Religieuze Zaken, Shalil Abdullah, heeft gezegd dat de autoriteiten geen toestemming zullen geven voor het bouwen van nieuwe kerken.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Deze Pakistaanse christen overleefde een bomaanslag

Deze Pakistaanse christen overleefde een bomaanslag

‘Elke ademteug herinnert me aan die dag, Pasen 2016’

Gert-Jan Schaap

Nigeriaanse christenen bovenmatig vervolgd

Nigeriaanse christenen bovenmatig vervolgd

'Lokale politieke leiders beschermen de dorpelingen niet'

christenvervolgi...
Dit is de officiële trailer van ‘Paul, Apostle of Christ’

Dit is de officiële trailer van ‘Paul, Apostle of Christ’

Première rond Pasen, met o.a. James Faulkner en Jim Caviezel

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips