Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Volgelingen 'seksrabbijn' vertrekken

Gevreesde overlast bleef uit

in Nieuws

De ongeveer 250 volgelingen van 'seksrabbijn' Eliezer Berland vertrekken van camping Hommelheide in het Limburgse dorp Susteren. Een groep vertrok donderdag, de rest vertrekt vrijdag, zei burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren na berichten in de Limburgse kranten. Waarheen de de volgelingen reizen, weet Hessels niet.

(imported body)

De groep streek op 27 maart neer op de camping om er het paasfeest te vieren. Gevreesd werd voor overlast, maar die bleef uit. ,,De groep heeft zich perfect gedragen'', liet Hessels weten. De rabbijn zelf verbleef niet op de camping. Hij heeft volgens de burgemeester een huis in Amsterdam.

Onlangs oordeelde de rechtbank in Haarlem dat de 77-jarige rabbijn moet worden uitgeleverd aan Israël, waar hij wordt verdacht van ontucht met jonge meisjes. Zo lang zijn beroepszaak tegen die uitlevering loopt, mag hij in Nederland blijven.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Nederland feliciteert Israël

Nederland feliciteert Israël

Feestelijke bijeenkomst in Apeldoorn

Vroegchristelijk mozaïek noemt Jezus expliciet ‘God’

Vroegchristelijk mozaïek noemt Jezus expliciet ‘God’

Unieke archeologische vondst straks te zien in Israël

Gert-Jan Schaap

Israël
Heilig Grafkerk weer open na protest

Heilig Grafkerk weer open na protest

Kerk sloot drie dagen haar deuren

Israël

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans