Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

VN: Alle kindsoldaten Centraal Afrika vrij

Duizenden kinderen worden vrijgelaten

in Nieuws

De gewapende groepen die strijden in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), zullen alle kindsoldaten vrijlaten. Dat hebben ze toegezegd aan UNICEF, meldt de kinderrechtentak van de Verenigde Naties dinsdag.

Volgens UNICEF zullen de groepen kindsoldaten, maar ook kinderen die dienen als bijvoorbeeld kok of seksslaaf worden vrijgelaten. In totaal gaat het om zo'n 6000 tot 10.000 kinderen. De groepen hebben bovendien beloofd geen nieuwe kinderen te ronselen of te ontvoeren.

Het akkoord is een opsteker voor de CAR. Het land verviel in 2013 in chaos toen islamitische rebellen van de groepering Seleka met geweld de macht grepen. Milities van christenen en animisten reageerden door hun eigen gewelddadige milities op te richten. Duizenden burgers kwamen bij gevechten om het leven en ongeveer een miljoen mensen sloegen op de vlucht.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans