Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Popsongs in de kerkdienst

in Nieuws

Zondag 31 mei klinken voor de eerste keer bij de Remonstranten in Dordrecht tijdens de dienst popsongs. De gekozen nummers hebben met elkaar gemeen dat ze alle, zij het op verschillende wijze, een manier van geloven weergeven.

Dat is typisch iets wat bij Remonstranten past. De volgende spreuk - die te lezen is boven de deur van de Remonstrantse kerk - laat dat ook zien: 'Eenheid in het nodige, vrijheid in het onzekere, in alles de liefde'.

Er zijn songs te horen van onder meer Eric Clapton, Andrew Lloyd Webber, Stef Bos, The Beatles en Bløf. Zij worden in diverse bewerkingen live gezongen en gespeeld door leden en vrienden van de Remonstrantse gemeente. 

Gezongen wordt door de kinderkring, de cantorij en er werken verschillende muzikanten mee. Ds. Jan Klijnsma is liturg en hij spreekt de verbindende teksten.

Bron: De stem van Dordt

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Angst voor boetes door nieuwe privacy-wet

Miriam Duijf

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’