Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

PKN wil Tweede Pinksterdag inruilen

'Een dag voor joodse of islamitische gemeenschap in plaats van Tweede Pinksterdag'

in Geloven

De Protestantse Kerk in Nederland zou Tweede Pinksterdag best willen inruilen voor feestdagen voor andere religies in ons land. Dat heeft synodevoorzitter ds. Karin van den Broeke laten weten bij Dit is de Dag.

(imported body)

In navolging van de katholieke kardinaal Eijk, staat ook de PKN open voor het inruilen van Tweede Pinksterdag voor een andere feestdag. "Natuurlijk kunnen we ruimte maken voor anderen. Maar het is wel jammer om de dag prijs te geven", aldus Van den Broeke. 

De voorvrouw van de Protestanten stelt voor om er twee vrije dagen voor terug te laten komen: een dag voor de joodse en een dag voor de islamitische gemeenschap. "Dan straal je uit: In Nederland kiezen wij voor een inclusieve samenleving waarin mensen voluit mogen vieren wat hun bestaan tekent", zei ze op NPO Radio 1.

Bron: NPO Radio 1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons