Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Liefdevol van mening verschillen"

Schrijver Justin Lee over homoseksualiteit binnen de kerk

in Christelijk Nieuws

In zijn boek 'Verscheurd' beschrijft hij zijn eigen proces en coming-out, maar stelt ook de vraag hoe het staat met de omgang tussen de kerk en christelijke homoseksuelen. Discussie en meningsverschillen zijn er, de vraag is dan ook: hoe kunnen we líefdevol met meningsverschillen omgaan? De Amerikaanse christen en auteur Justin Lee was afgelopen week in Nederland voor het evenement 'Zinvloed Ontmoet'. Eerder op de dag spraken wij deze schrijver en vroegen hem naar wat meer toelichting.

Justin Lee is de oprichter van het Gay Christian Network (GCN) dat christelijke homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders ondersteunt. Hij regisseerde in 2009 ook de docu Through my Eyes, die de problemen laat zien waar christelijke homo’s mee te maken krijgen.

Zanger Matthijn Buwalda schreef afgelopen week een column en refereerde hierin aan Justin Lee. Volgens Buwalda leidt christelijk Nederland aan een 'Chronische Godsonderschatting'.

Bron: Zinvloed

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons