Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Klinkende namen in gesprek over seksbeleving gelovigen

Programma Nacht van de Theologie bekend

in Geloven

Vandaag heeft de organisatie van de Nacht van de Theologie het programma van de avond bekendgemaakt. Zo is er aandacht voor 'de bekrompen houding van gelovigen als het gaat om seks', aldus de organisatie. Ook zal er een discussie plaatsvinden over de stelling 'God houdt van seks'.

De avond bestaat uit twee debatblokken. In het eerste blok is er aandacht voor de bekrompen houding van gelovigen als het gaat om seks. Een aantal gasten zal over dit thema met elkaar in gesprek gaan, onder wie Gert-Jan Segers (Tweede Kamerlid CU), Jan Heemskerk (oud-hoofdredacteur Playboy), Margriet van der Linden (Opzij) en Ruard Ganzevoort (theoloog).

In het tweede blok wordt gesproken over het essay van de Nacht, God houdt van seks, dit jaar geschreven door cultuurtheoloog Frank Bosman. Hierover zal worden gediscussieerd door o.a. Rolinka Klein Kranenburg (theoloog en predikant), Wim Hoddenbagh (directeur De Vierde Musketier) en Almatine Leene (theoloog en docent dogmatiek).

De Nacht van de Theologie wordt gehouden op 20 juni in de Rode Hoed te Amsterdam, met als thema Religie & Erotiek. Gastheer en –vrouw zijn Frénk van der Linden en Annemiek Schrijver.

Bron: Nacht van de Theologie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

De 12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

Opwekking
Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

‘Je kunt veel over mij zeggen, maar ik ben niet arrogant’

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Gert-Jan Schaap

christelijke...