Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Jij gaat heel hard naar de hel"

Bonus-beeldmateriaal bij Dit is de Dag-reportage

in Mediatips

Op zaterdag 2 mei zendt de EO een Dit is de Dag-reportage uit waarin verslaggeefster Melliena Beckman in gesprek gaat met Nederlandse moslim-vrouwen. De gesprekken met de 'bekeerde' moslima's - die ook nog eens helemaal gesluierd zijn - gaan over hun zoektocht en bekering, de reacties van familie en op straat en over hun reactie op moslimgeweld en het sentiment in Nederland ten opzichte van de Islam.

In de video op deze pagina ontmoet verslaggeefster Melliena Beckmann Roos, die zich twee jaar geleden tot de islam bekeerde en sinds een paar maanden volledig gesluierd over straat gaat. In de reportage op TV is daar slechts een deel van te zien, in dit 'bonusmateriaal' ziet u een gesprek tussen de EO-verslaggeefster en de moslima over christendom en islam, en waarom Roos uiteindelijk voor de laatste gekozen heeft.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

'We willen duidelijk maken dat Pegida niet het Nederlandse volk vertegenwoordigt'

30 mei 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan