Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

IS verovert Bijbelse stad Palmyra

Vrees voor verwoesting van imposante ruïnes

in Geloven

De Syrische stad Palmyra is woensdag in handen gevallen van IS. Het Syrische regeringsgezinde leger wist nog wel de meeste burgers uit de stad te evacueren. Daarna trok het leger zich terug.

Met de verovering van Palmyra heeft de terreurorganisatie Islamitische Staat meer dan de helft van Syrië in handen. Gevreesd wordt dat de soennitische extremisten de imposante ruïnes in de oase zullen verwoesten, zoals ze eerder in Irak met cultuurschatten uit de oudheid deden. Honderden antieke standbeelden zijn voor de verovering uit voorzorg weggehaald.

Ooit heette de stad Tadmur, Arabisch voor ‘wonder’. Tadmor komt in de Bijbel twee keer voorbij: in 1 Koningen 9:18 en 2 Kronieken 8:4 staat onder andere dat Salomo de stad versterkte.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Bijbelteksten blijven moslimgeestelijke achtervolgen

Bijbelteksten blijven moslimgeestelijke achtervolgen

Bijzondere bekering in het Midden-Oosten

islam en...
Weg met de Bijbel? Wacht even.

Weg met de Bijbel? Wacht even.

5 nieuwe inzichten in Bijbel-Koran-discussie

Operrabbijn Jacobs veroordeelt geweld tegen homo's

Operrabbijn Jacobs veroordeelt geweld tegen homo's

'Bijbel leert om oordeel bij God te laten'

fundamentalisme

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans