Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ierse kerk ongerust over homohuwelijk

Ierland niet van plan om parochiepriesters te dwingen om homohuwelijken in te zegenen

in Nieuws

Eamon Martin, de primaat van de Ierse Kerk, spreekt zijn ongerustheid uit over de mogelijke juridische stappen van het Ierse gerecht indien het homohuwelijk bij referendum wordt goedgekeurd.

Martin vraagt zich luidop af of er dan juridische stappen volgen tegen personen en groepen die deze visie niet delen. "Wat moeten wij voortaan in onze scholen aan onze kinderen leren over het huwelijk en homoseksuele geaardheid. Gaat men deze visie ook opleggen aan diegenen die in geweten en in geloof ervan overtuigd zijn dat het huwelijk een relatie is tussen een man en een vrouw?" 


De Ierse premier Enda Kenny probeerde vorige week gerust te stellen en de gemoederen te bedaren. Kenny benadrukt dat Ierland niet van plan is om de parochiepriesters te dwingen om homohuwelijken in te zegenen. Ierland is het eerste land ter wereld waar de bevolking zich bij referendum mag uitspreken over het homohuwelijk. Volgens een recente rondvraag is 70% van de stemgerechtigden gewonnen voor de invoering. 


Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

Gisteren
2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

Oecumenische olympiade zorgt voor goede relaties tussen kerken

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

De man achter de preek van prins Harry en Meghan Markle

29 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’