Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Gebedsdienst voor bootvluchtelingen

'Vreemdelingendienst' op 20 juni in Harderwijk

in Nieuws

Op Wereldvluchtelingendag - zaterdag 20 juni - organiseren de stichtingen Gave en Tot Heil Des Volks een speciale 'Vreemdelingendienst' onder de titel 'Buiten de Boot'. Daarmee vragen ze om aandacht en gebed voor mensen die nergens welkom zijn.

"We horen de laatste tijd verschrikkelijke verhalen over vluchtelingen die verdrinken tijdens hun oversteek naar Europa. Ons kabinet is bijna gevallen door de bed-bad-brooddiscussie. De vluchtelingenproblematiek is groot. Er zijn geen simpele oplossingen", zo constateren Gave en Tot Heil Des Volks in een gezamenlijk persbericht. "We willen samen de vluchtelingenproblematiek en de pijn bij God brengen, luisteren naar verhalen van vluchtelingen zelf, ons verootmoedigen en ons verlangen uitzingen om zo te ontdekken welke weg God ons door Zijn Woord wijst."

Harde
Tijdens de dienst zijn er bijdragen van ds. Gert Hutten (Tot Heil des Volks), Jan Pieter Mostert (Gave) en een Syrische vluchteling. De muziek wordt verzorgd door Schrijvers voor Gerechtigheid. De dienst wordt gehouden in de Grote Kerk in Harderwijk vanaf 19.30 uur.
Wereldvluchtelingendag is door de Verenigde Naties ingesteld ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Vluchtelingenverdrag. "De deuren van de kerk staan wagenwijd open voor iedereen die met ons mee wil doen", aldus het persbericht.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

18-jarige Amerikaanse stuurt haar hulpvraag de lucht in

13 augustus 2018
Bidden met een app, werkt dat?

Bidden met een app, werkt dat?

App PrayAssist is een soort to-do-lijstje voor je gebedsleven

Joëlle Post

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan