Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

File naar pinksterconferentie Opwekking

Duizenden dagjesmensen op weg naar een zonnige sing-in

in Mediatips

Met een stralende Eerste Pinksterzondag in het vooruitzicht, reizen duizenden mensen vandaag af naar het conferentieterrein van Opwekking. Traditiegetrouw vindt zondagmiddag in de buitenlucht de sing-in plaats. Hier komen veel dagjesmensen op af. De stemming zit er goed in: in de file staan naar het festivalterrein, met auto èn fiets, is geen probleem!

"Alles is weer tiptop geregeld', laten mensen via Twitter weten.

Al meer dan 40 jaar organiseert stichting Opwekking de jaarlijkse pinksterconferentie. In de loop der tijd is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren.

Sing-in
Vandaag worden meer dan 55.000 daggasten verwacht, helemaal nu de weersvoorspellingen goed zijn en de zondagse sing-in op het programma staat. De sing-in vindt plaats in de buitenlucht en bestaat uit samenzang voor jong en oud. Ongetwijfeld zal de nummer 1 uit de Opwekking Top 100 langskomen.

Live radio
Groot Nieuws Radio zendt van vrijdagavond 6 juni tot maandagavond 9 juni het hoofdprogramma van pinksterconferentie Opwekking rechtstreeks uit. De samenkomsten worden aangevuld met interviews met artiesten en sprekers, muzikale optredens en sfeerreportages. Zaterdagmiddag zendt de radiozender het concert van Sela en ook het optreden van Matthijn Buwalda in het Compassion Café live uit.

Livestream TV
Op 1e Pinksterdag verzorgt christelijke televisiezender Family7 een livestream TV vanaf de Pinksterconferentie. Family7 maakt van de gelegenheid gebruik om kandidaten te werven voor een nieuwe Bijbelquiz die aankomende zomer wordt opgenomen. Bij de Family7-stand op de infomarkt kun je als bezoeker een screening doen.

Opwekking Top 100
Voor het derde jaar op rij staat Opwekkingslied 733 Tienduizend Redenen bovenaan de Opwekking Top 100 van 2015. Luisteraars beoordeelden dit lied opnieuw als meest geliefde lied uit de bundel van Opwekking.

De top 3 wordt aangevuld met twee liederen die vorig jaar verschenen in de populaire bundel. Opwekking 770 'Ik Zal Er Zijn' komt nieuw binnen op nummer 2. Dit lied van Sela stond in december in de Top 1008 bovenaan de lijst. Op plek 3 staat Opwekkingslied 764 'Zegekroon', een Nederlandse vertaling van 'Victor's Crown' van Darlene Zschech. Je kunt luisteren naar de Opwekking Top 100 via Spotify

Afbeelding: Opwekking / EO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat is de betekenis van Pinksteren als je weinig van God ziet?

Wat is de betekenis van Pinksteren als je weinig van God ziet?

De '90 seconden' van dominee Baardmans

Dominee Baardmans

De duif als symbool voor Pinksteren en de heilige Geest

Wat betekent Pinksteren?

De betekenis van de uitstorting van de heilige Geest voor christenen

Zo ervaar je meer van de heilige Geest

Zo ervaar je meer van de heilige Geest

In de Bijbel val je van het ene wonder in het andere, maar waar is Gods Geest in ons leven?

Carianne Ros

Video's

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan