Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ex-premier Israël krijgt 8 maanden cel

in Christelijk Nieuws

De Israëlische ex-premier Ehud Olmert (69) is maandag tot acht maanden gevangenisstraf en een boete van 150.000 dollar veroordeeld in een proces waar hij zich wegens fraude en corruptie moest verantwoorden.

De rechter bevond Olmert schuldig aan het aannemen van geld van een Amerikaanse zakenman, Moshe Talansky. De Amerikaan stak Olmert enveloppen vol met dollars toe in de jaren 1993 - 2002. Het zou om minstens 150.000 dollar gaan. Olmert hield de giften geheim. Olmerts advocaten gaan in hoger beroep.

Olmert was was premier van 2006 tot 2009 en eerder was hij lange tijd burgemeester van Jeruzalem. Hij werd destijds al veelvuldig beschuldigd van corruptie, wat er onder meer toe leidde dat hij in 2008 zijn vertrek uit de politiek aankondigde. Olmert is in 2014 in een andere zaak veroordeeld tot zes jaar cel wegens corruptie rond een onroerend-goedproject. Die zaak loopt ook nog in hoger beroep.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons