Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Enquête VU over rol van geloof en religie

Voor iedereen met interesse of betrokkenheid bij geloof en religie

in Christelijk Nieuws

Het Nederlandse religieuze landschap is bijzonder veelkleurig. Een groep onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam wil inzicht krijgen in hoe mensen in hun persoonlijk leven omgaan met de aanwezigheid van die grote verscheidenheid aan religies.

(imported body)

Laat je horen
Iedereen die actief is met geloof, religie of spiritualiteit is uitgenodigd om deel te nemen aan de enquête over de rol van religie(s). Onder de deelnemers zullen drie exemplaren van het boek Flexibel geloven van Manuela Kalsky en Frieda Pruim worden verloot.

Na verwerking van de resultaten deze enquête willen de onderzoekers uit de groep die deelneemt een panel samenstellen van mensen die bereid zijn om enkele keren per jaar een vervolgenquête in te vullen met verdiepende vragen over hun manier van gelovig, religieus of spiritueel zijn. Men kan aan het eind van de enquête aan te geven of men panellid wil worden.

Via deze link kom je bij de enquête.

De onderzoekers zijn André van der Braak, Manuela Kalsky, Daan Oostveen en Joantine Berghuijs.

Bron: Vrije Universiteit Amsterdam/NieuwWij

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons