Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dagelijkse gebedspodcast 'Bidden Onderweg'

Nederlandse versie van de populaire Engelse 'Pray as you go'

in Geloven

Met Pinksteren gaat een nieuwe gebedspodcast online: elke dag een christelijke meditatie van ongeveer twaalf minuten. Een combinatie van muziek, stilte, Bijbellezing en vragen om de link te leggen met het gewone leven. Bidden Onderweg is een initiatief van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten.

De podcastformule richt zich in het bijzonder tot druk bezette mensen om hen de kans te bieden tijdens het ochtendtoilet, in de trein, tijdens de middagpauze enz. even tot innerlijkheid te komen. Je kunt de podcasts, met één druk op de knop, downloaden via de website of een App (iOS en Android). Je kan ze ook gewoon beluisteren op de homepage. Zo kun je bidden waar en wanneer je maar wilt, via je smartphone of tablet. De App is beschikbaar vanaf 24 mei. Je kunt de podcasts ook beluisteren via een computer. 

Bidden Onderweg is een zusterwebsite van het Engelse Pray-as-you-go. Wereldwijd maken honderdduizenden mensen dagelijks gebruik van dit gebedsaanbod, in acht talen. Voortaan ook in het Nederlands. Het geheel is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. Het richt zich tot christenen van verschillende denominaties.

De Ignatiaanse Jezuiet Nicolaas Sintobin is één van de initiatiefnemers van deze Nederlandse podcast. Hij speelde een hoofdrol in het EO-programma Op zoek naar God in de stilte, waar hij de deelnemers coachte via persoonlijke gesprekken.

De eerste reacties zijn positief:

"Hartelijk bedankt voor jullie aanbod in manieren om te bidden en stil te worden voor God. Ik ben een protestant, maar heb ontzettend veel geleerd van de 40 dagen gebedstijd en nu via de gewijderuimte.org. Voor mij is het een hele andere manier van wat ik gewend was, maar ik vind het heel verrijkend! Een broederlijke groet, Ton"

"Met mijn hartelijke dank voor dit geweldig mooi initiatief van dagelijks gebed dat in de bus mag verwacht worden vanaf Pinksteren, ik kijk er heel erg naar uit!!! Dat wordt voor mij eten en drinken. Vredevolle groet, Liliane"

 

Eerste gebedspodcast Bidden Onderweg - Pinksteren

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dwars door de Alpen op weg naar het zonnige zuiden

Dwars door de Alpen op weg naar het zonnige zuiden

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 26)

Bart van Delen

christelijke... 25 juni 2018
5 'koele' Bijbelteksten om te overdenken in de schaduw

5 'koele' Bijbelteksten om te overdenken in de schaduw

Laat je verkwikken

Laat jij je beïnvloeden door reclame?

Laat jij je beïnvloeden door reclame?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 22)

Bart van Delen

christelijke... 28 mei 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’